Mensen met een passie voor genot en gezelligheid zoeken elkaar op. Het is dan ook niet vreemd dat wij in de afgelopen 10 jaar met heel wat horecazaken in aanraking zijn gekomen. Ook bij hen is het niet ontgaan dat kaas vooral een onderdeel moet zijn van een diner en geen definitief einde omdat de smaken log en vet zijn. Onze stijl van Affineren laat ruimte over voor een heerlijk dessert na de kaas en laten we eerlijk zijn dat wil uiteindelijk toch iedereen!
Inmiddels mogen wij bij een kleine 200 restaurants door heel Nederland de kaasplateau’s verzorgen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op! De restaurants waarmee wij werken houden ons op hun beurt weer heel scherp. Continue willen we het nieuwste en het lekkerste maar daarbij moeten we vooral de klassiekers niet vergeten. Alles voor de pure kaasbeleving.
De kazen leveren wij iedere week vers aan op afspraak zodat we altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen.
De kazen
Onze kazen zijn onze trots. Het tot zijn ultieme smaak laten komen is waar wij met zijn allen iedere dag mee bezig zijn. In de afgelopen 10 jaar hebben wij een behoorlijk assortiment samengesteld.
De kazen komen zoveel mogelijk direct bij de boer vandaan, naar ons toe. Nu komen alle kazen nog binnen in de winkel in Beverwijk waar alles gerijpt wordt. Maar vanaf 2020 hopen we de kazen te kunnen gaan rijpen op Fort Zuidwijkermeer. Een prachtig oud bevoorraadingsfort, een onderdeel van de UNESCO stelling van Amsterdam. Dit rijpen gaat op een lage temperatuur waardoor wij onze typerende frisse en elegante stijl kunnen creëren.
Doordat wij ieder stapje van de kaasboer tot dat de kaas de winkel verlaat zorgvuldig begeleiden kunnen wij u alles vertellen over de kazen, hun smaken en hoe u ze het beste kunt eten of bewaren.
De affinage
Affineren is een vak apart, een ambacht zou je zelfs kunnen zeggen. Dagelijks is een team bezig met het wassen, keren en de smaak verfijnen van de kazen. Zij selecteren dan ook welke kazen er verkocht kunnen worden en welke nog een tijdje verder moet rijpen. Kaas is natuurlijk een levend product dus dat is iedere keer net weer even anders. Hierdoor kan het ook komen dat er een kaas niet is of dat het er anders uit ziet dan de vorige keer.
Doordat wij hier iedere dag mee bezig zijn proef je in onze kazen een duidelijke eigen stijl terug. Deze stijl begint al bij de selectie van de boeren, dit zijn allemaal ambachtslieden die dagelijks (net als wij) met hun product bezig zijn. Het gebeurt wel eens dat een van de boeren in Nederland komt en zijn eigen kaas niet meer herkent omdat hij bij ons op een andere temperatuur en luchtvochtigheid gerijpt wordt. Maar het is nog nooit gebeurd dat hij de kaas minder lekker vond! Aandacht doet per slot van rekening groeien, en laat aandacht nu net zijn wat de kazen in overvloed krijgen.
Samen met onze vakbroeders van het Guilde des Fromagers laten wij het ambacht van kaasmakers en affineurs wereldwijd groeien.